Brygge eplecider

brygge eplecider selv

Brygge eplecider, eller annen cider, er slett ikke vanskelig. I alle fall ikke med et Cidersett!

Mange tror at det er vanskelig og omfattende å brygge eplecider, pærecider eller annen cider. Det er det faktisk ikke. Man “brygger” raskt og enkelt cider på f.eks kjøkkenet. Alt du trenger er litt kokende vann, et gjæringskar, og ett cidersett. Derfor blir det kanskje litt drøyt å kalle dette å brygge Cider. Men det er nå det folk ofte kaller det.

Hadde det ikke vært gøy å overraske kona/mannen, gjester, venninner eller kameratgjengen med egenprodusert drikke? Da er det å lage sin egen Cider perfekt! 

Man trenger ikke bo på gård, eller ha egne epler i hagen for å lage eplecider eller annen cider heller for den sak skyld. Om ønskelig, og mulig, kan man selvfølgelig høste egne epler. Mange synes det er ekstra stas å lage cider på egen frukt. Men man bør ikke la seg stoppe av at man ikke har egen frukthage.
Er du på utkikk etter utstyr for å bruke egen frukt så finner du det her! Dette er en ny produktkategori hos oss, så flere produkter kommer de neste dagene!

I dag finnes det enkle sett som lar deg produsere eplecider, eller annen cider, på en svært enkel måte!

Brygge eplecider
Ikke alle har en bugnende frukt-hage å ta av når de skal lage cider! Ikke noe problem!

Man kan fint brygge en nydelig cider med et sett. Dette gjør man gjerne enten fordi man ikke har tilgang til ferske råvarer, plass til masse utstyr eller rett og slett fordi man ønsker å gjøre ting enkelt.

Vi kan trygt anbefale en ferdig sett for å brygge cider. Det eneste man trenger er egentlig et slikt sett, og en pose dekstrose. I tilegg trenger man et gjæringskar om man ikke har dette fra før.

Produktene nedenfor, finner du i vår nettbutikk ved å klikke på bildene.

 

Du trenger dekstose til cideren din, om du ønsker oppgit ABV (%)

Dekstrose. 1kg. Tilsettes blant annet i cider

brygge eplecider selv

Det finnes også komplette cider pakker, som den ovenfor, som har dekstrose og tørket frukt inkludert! Disse har på kort tid blitt meget populære!

Når man har skaffet seg ingrediensene er det bare å sette i gang. Om man har et gjæringskar (plastbøtte med lokk og en gjærlås eller lignende) Du finner hele fremgangsmåten for å brygge cideren som er tatt med i eksempelet ovenfor ved å klikke her: Bruksanvisning på eplecider

Kort fortalt brygger du cider slik:

1. Kok opp 3 liter vann,
2. Tøm det flytende innholdet i posen + vannet, og eventuelt dekstrose, i en gjæringsbøtte.
3. Fyll opp med vann fra springen til du har 23 liter. Ta i gjæren.
4. Sett på lokket, og la det hele stå til det er ferdig. Ca 10-12 dager.
5. Tilsett eventuelt de siste tilsetningstoffene.
6. Vent 2-3 dager. Overfør så cideren til flasker eller fat.
7. Ta eventuelt i sukker i flaskene for karbonering. (ca 7g pr liter)
8. La det stå i romtemperatur en-to uker, for best mulig resultat!
9. Kos deg med deilig cider!

Ville det ikke være gøy å overraske venner og bekjente med hjemmelaget cider!

Å brygge sin egen cider er både gøy og lærerikt. Og ingenting er som å servere noe man har brygget selv, til gode venner! Være seg om det er øl, vin eller cider. Det er også langt rimeligere å lage sin egen cider fra et sett enn å kjøpe ferdig cider. Den kommer kun på noen kroner pr liter ferdig cider. Så det er egentlig ikke noe å vente på. Kjøp et cider sett i dag, så kan du servere nydelig cider om kort tid!

Ingenting er som brygge eplecider, Pærecider, eller annen cider, og servere den til venner ved en hyggelig anledning!. Være seg om det er foran peisen en vinterkveld, eller på terrassen en deilig sommerdag. Cider smaker uansett godt å forfriskende!

PS, skulle vi være utsolgt, ikke noe problem, vi får varer fra vår leverandør en gang pr uke! Og sender ut produktene samme dag som vi får de inn. Eller du kan hente i vårt hentelager i Fredrikstad. Uansett hva du velger, så vil det ikke gå mange dagene før du er i gang med din cider. Så da er det bare å glede seg til du kan nyte et glass deilig cider hjemme!

Brygge eplecider eller annen cider er både lærerikt og gøy. Brygg gjerne sammen med en venn, for felles glede!

Flere typer cidersett finner du her!