Fresh Wort Kit

Fresh Wort Kit lager du på noen minutter. Ølbrygging

Jeg MÅ bare bare si noen ord om Fresh Wort Kit!

 

Fresh Wort Kit er forholdsvis nytt i Norge. Disse settene med ferdig vørter, gjær og humle, noen ganger også tørrhumle, har uten tvil blitt en stor suksess, og svært populære! Spesielt blant folk som ønsker å lage sittt eget øl, Men ikke har mulighet eller ønske om å ha en egen brygger. Alt man trenger er et gjæringskar!,  Starsan eller tilsvarende for desinfisering, Og noe å ha ølet i etterpå. Perfekt for nybegynnere uten masse utstyr! Og ikke minst en lettvint og rimelig måte om man ønsker å prøve seg på ølbrygging uten å investere masse penger før man vet om man liker det! 

Fresh Wort Kit Settene:

Totalt inneholder Fresh Wort Kit sortimentet vårt 11 sett pr 26.09.2023, og flere kommer sikkert!  Du kan finne dem i FWK kategorien i nettbutikken.

Disse settene er også populære blant bryggere som til vanlig brygger på tradisjonelt vis, med malt, humle og gjær, med en ølbrygger. Noen ganger har man ikke tid til å brygge med korn (allgrain) og velger da å sette et FWK.

Det finnes flere typer øl man kan brygge med et FWK. Og alt man trenger av råvarer er i esken. Man må tilsette noen få liter vann. Fordelen med det er at man kan tilpasse settene slik man ønsker. Enten for å få et sterkere og mer kraftig øl, eller for å tilpasse det til et 19l Corneliusfat. Det vil også komme flere kit med tiden. Så man får mulighet til å brygge enda flere forskjellige ølstiler! 

Settene inneholder ca 15 liter ferdig vørter. Mange lager et FWK mens de samtidig brygger på vanlig måte med en bryggemaskin. Så får man gjort to ting på en gang! Når man vet at totalt brukt tid er under 15 minutter går det helt fint!

 

NEIPA Fresh Wort Kit lar deg lage NEIPA uten brygger!

 

To nye tilskudd til Fresh Wort Kit serien. 
Denne gangen er det NEIPA som gjelder!

Barth Haaze X 1.0 Fresh Wort. Brygg uten brygger

Mango IPA FWK. Lar deg lage øl uten en brygger!

 

Det kan være flere grunner til at folk ikke ønsker å ha en brygger. Alt i fra høye strømpriser, at det koster litt å kjøpe en brygger, til at man bor i blokk, ikke ønsker å bruke flere timer i et bryggerom, eller helt andre grunner. Det som er supert er at nå kan man lage sitt eget øl allikevel. 

Juicy Session IPA Pouch ekstrakt bryggesett

Mange vil nok tenke på ekstraktsett når de leser dette. Men det er ikke helt det samme, og resultatet blir noe helt annet!

 

 

American blonde fresh wort kit lar deg lage øl uten brygger!

 

Fresh wort kit er vørter som er brygget på et bryggeri. Et sett inneholder ca 15 liter ferdig vørter. Så tilsetter man vann opp til 20 liter. Skal man bruke fat kan det være praktisk å lage 19 liter, om det er størrelsen på fatet.

Når vørteren er kommet i gjæringskaret tilsetter man gjær, og venter i 14 dager, til det er ferdig øl! Noen sett kommer også med egen humle som tilsettes mot slutten av gjæringen. Også kalt tørrhumle. Da letter man forsiktig på lokket og tilsetter denne humlen. Som regel når det er 3 dager igjen av gjæringen. Alt står i oppskriften som følger med! 

 

Ølsett, egne oppskrifter eller Fresh Wort Kit?

Nå foretrekker jeg absolutt å brygge egne oppskrifter, eller et allgrain sett. MEN har man ikke tid til det, eller mulighet, så er dette et svært godt alternativ! Når man har brygget en del med malt blir man også fort litt kresen. Man synes kanskje det er dyrt for øl i butikk, og har erfart at det man lager selv er bedre.

Fresh Wort Kit kan være et svært godt alternativ! Nå skal jeg ikke påstå at et FWK smaker helt det samme som når man brygger fra bunnen av selv, men det er jaggu ikke langt i fra! Lager ofte FWK selv når jeg har dårlig tid. Og får alltid skryt av ølet om jeg serverer det til venner og bekjente.

Jeg skal ikke “snakke” om Fresh Wort Kit til det kjedsommelige. men jeg kan oppsummere litt. 

Fresh Wort Kit er:

  • Enkelt å lage
  • De smaker bra, selv om allgrain fortsatt er litt bedre! 
  • Du bruker ikke strøm
  • Du trenger ikke investere i dyrt utstyr
  • Alt du trenger er et gjæringskar, Star San, og noe å ha ølet i etterpå
  • Du slipper å bruke en hel dag i bryggerommet
  • Du slipper å vaske bryggeutstyret ditt. Her må man kun vaske gjæringskaret! 
  • Det er enkelt. Alle kan gjøre dette
  • De andre i familien klager ikke over at det lukter “brygging i heimen”
  • Det er ca 12-15 minuter jobb totalt, om du bruker fat

Nedenfor kan du også se en video. Den er laget av Mads, Tusen takk for at vi fikk bruke den! 

Om du skal prøve deg på et sett blir du nesten garantert  positivt overrasket! Lykke til!

Nedenfor ser du “Espen Øltid” lage Mango IPA Fresh Wort Kit!

 

Her smaker “Espen Øltid” på Mango IPA Fresh Wort Kit